Aina on hyvä aika oluelle

Astuessa sisään pienen hämyisen pubin täyttää katossa leijuva tupakan usva. Puisissa pöydissä istuu keski-ikäisiä ja vähän iäkkäämpiä herrasihmisiä tuopit kourissaan tuijottaen screeneille, jotka loistavat hämärässä tilassa valaisten sitä. Tilan täyttää matala puheensorina ja välillä riemukkaat hurraa huudot, kun Prahan jalkapallojoukkue tekee maalin. Ei vaiteskaa! Toi kuulostaa jo liian kliseiseltä! Todellisuus: Valoisa sporttibaari, jossa on ihmisiä laidasta laitaan noin kymmenkunta. Screeneillä pyörii totta kai jalkapallo, mutta urheilun huumaa ei ole havaittavissa.

Tällä viikolla siis kävin baarissa, tai enemmänkin pubissa, maistelemassa paikallista juomakulttuuria. Pienellä pinta raapaisulla voin suositella, että kyllä sitä tällainen neiti ihminen, joka ei suomessa niinkään mallasjuomista välitä, voi juoda tuopin tai kaksi ihan vain edullisen hinnan takia. Tuopillinen nimittäin maksoi noin euron tai alle eikä makukaan nyt niin huono ollut. Pojot siis tsekeille!

Tällä viikolla alkoi myös koulu. Muutaman tunnin päivät eivät tunnu kunnon koulunkäynniltä. Tähän mennessä kaikki ok. Ei erityistä ylistämistä, mutta ei oikeastaan moitittavaakan. Opettajat ovat kokeneita ja pitävät kiinnostavia tunteja. Esimerkiksi journalismin opettaja on kiertänyt maailmaa toimittajan työssään ja raportoinut useilta kriisialueilta. Jännittäviä tarinoita ja mielipiteitä!

Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän postauksen kaikesta täällä näkemästä ja kokemasta, mutta ehkä säästän osan myöhemmäksi. Jos siellä toisella ruudulla, tätä lukiessa tuli mieleen jotain, mistä voisi kirjoittaa tai mikä mietityttää niin heitäppä kommenttia!

~Eve

Ps. Huomenna suuntana Praha !

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

80 + = 90

Mitä Kuka Häh?

21vee nuori naisen alku kokeilemassa elämää Keski-Euroopassa, Tsekeissä. Ajatuksena vähän opiskella elokuva-alaa, katsella vierasta kulttuuria, kohdata uusia ihmisiä ja ottaa kaikki mahdollinen irti.

Tervetulloo messiin!